Termene si conditii

GENERALITĂȚI

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Trenulete Lemn (www.trenuletelemn.ro).

Site-ul Trenuletelemn este operat de societatea VALECS SRL, cu sediul in str. Principala, nr. 1153B, Strejnicu, judetul Prahova, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J29/367/1994. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document, cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului Trenuletelemn.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul exact al articolelor este cuprins in descriere produsului. Nuantele pot diferi in functie de setarile monitorului.

PROGRAMUL DE LUCRU

Programul de lucru al magazinului este de luni pana vineri, intre orele 9 si 17.

Comenzile on-line se pot plasa non-stop, urmand a fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.

MODALITATI DE PLATA

Modalitatile de plata acceptate de site-ul nostru sunt:

  • plata ramburs (se plateste in umerar, la primirea coletului)
  • la cererea clientului sau dupa caz, se poate efectua si plata prin transfer bancar (inainte de expedierea coletului)
  • plata cu cardul. În cazul platilor efectuate cu cardul, comercializarea se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata online oferite de tertul autorizat Netopia Sistem SRL. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de persoane neautorizate: a) Netopia Sistem SRL garanteaza securitatea sistemelor informatice b) In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM sau introducerea unui cod de securitate primit prin SMS.

GARANTIA

Produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiaza de garantie legala de conformitate. In primele 30 de zile de la cumparare, consumatorul nu trebuie sa dovedeasca neconformitatea, se considera ca aceasta a existat la data cumpararii. Pentru perioada cuprinsa intre 1 luna si 2 ani de la data cumpararii, lipsa conformitatii trebuie dovedita de cumparator.

Garantia comerciala se acorda conform certificatului de garantie, unde este cazul.

Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit la punctul de lucru al VANZATORULUI, insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor. Trimiterea produselor defecte se face doar DUPA ANUNTAREA PREALABILA A UNUI REPREZENTANT AL VANZATORULUI, specificand EXACT care este DEFECTUL CONSTATAT. Defectele VIZIBILE se reclama in momentul efectuarii receptiei. Prin DEFECT VIZIBIL se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului.

VANZATORUL este exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, montate gresit, au suferit imersii de lichide, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in procesul de inlocuire/montare. Nerespectarea conditiilor enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

CONTINUTUL SITE-ULUI SI DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Magazinul www.trenuletelemn.ro detine drepturi de autor sau de folosinta asupra continutului – text si imagini.

Orice incalcare a drepturilor de autor sesizata pe site-ul nostru poate fi raportata la adresa de mail contact@trenuletelemn.ro.

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

In cazul in care, din diverse motive, pretul afisat de vanzare afisat al produselor se afla sub pretul de achizitie, site-ul trenuletelemn.ro isi rezerva dreptul de a nu livra nici o comanda la pretul afisat.

DREPTUL CONSUMATORILOR DE DENUNTARE UNILATERALA A CONTRACTULUI

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Trenuletelemn.ro sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 34/2014.

Consumatorul are dreptul sa notifice comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul Trenuletelemn.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard. Continutul exact al produselor este cuprins in descrierile acestora.

FRAUDA

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Trenuletelemn.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

DREPT APLICABIL

Prin folosirea site-ului Trenuletelemn.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Trenuletelemn.ro sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

Administratorul Trenuletelemn.ro isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Trenuletelemn.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@trenuletelemn.ro.

CONFIDENTIALITATE

Toate datele personale pe care ni le furnizati in calitate de utilizator/vizitator beneficiaza de prelucrare numai in scopul oferirii in conditii optime a serviciilor asociate site-ului Trenuletelemn.ro. Prelucrarea datelor personale este facuta de detinatorului Trenuletelemn.ro, respectiv societatea VALECS SRL.

In conformitate cu ultimele reglemantari privind protectia datelor personale, intrate in vigoare la dat de 25.05.2018, responsabilul cu protectia datelor este dl. Alexandru Popescu, care poate fi contactat la adresa contact@trenuletelemn.ro sau prin scrisoare scrisa recomandata la adresa Str. Principala, nr. 1153B, Strejnicu, Prahova.

Prin completarea formularului de inregistrare de pe Trenuletelemn.ro, utilizatorul declara ca isi da, in mod expres si neechivoc, consimtamantul ca datele sale cu caracter personal sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre administratorii Trenuletelemn.ro in urmatoarele scopuri:

  • Stabilirea contactului cu clientii;
  • Prelucrarea comenzilor;
  • Participarea la concursuri, promotii;
  • Transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc);
  • Transmiterea de oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea Trenuletelemn.ro si a tertilor cu care Trenuletelemn.ro are relatii de orice natura (inclusiv comerciale).

Datele colectate de la clienti pot fi partajate cu terti, doar pentru ducerea la bun sfarsit a contractului de cumparare. Acesti terti pot fi companiile de transport si companiile procesatoare de plata.

Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe Trenuletelemn.ro, privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite.

Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar Trenuletelemn.ro nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de confidentialitate, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@trenultelemn.ro.

DREPTURILE UTILIZATORILOR

– dreptul la informare (operatorul este obligat sa aduca la cunostinta utilizatorului prelucrarea datelor sale cu caracter personal);
– dreptul de acces la date (orice solicitare in acest sens se poate face prin email la adresa contact@trenuletelemn.ro);
– dreptul de interventie asupra datelor (orice solicitare de modificare sau stergere a datelor personale se poate face prin email la adresa contact@trenuletelemn.ro); orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte);
– dreptul de opozitie (persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari);
– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate;
– dreptul de a se adresa justitiei.

COOKIE-URI

Pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor, Trenultelemn.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor (Google Analytics, Facebook Connect, etc.)